Стая

Космическа врата

От днес 06.01.2017г. #КосмическатаВрата ще бъде затворена. Беше удоволствие за нас да ви предизвикваме в последната година. Всъщност - ще продължим да го правим и след паузата, която ни е необходима за създаването на новото ни предизвикателство. Очаквайте ни на нов адрес с нова стая.
Дотогава, очаквайте неочакваното...

Една стая без аналог в галактиката. Една мисия в името на цялото човечество. Един час в бъдещето. Една правилна комбинация и един портал към дома....или пък не...... Очакваме теб и твоят екип. Стая в която наградата не е само снимка за спомен. Нека най-добрият екип победи.

От 05.01.2017г. #КосмическатаВрата ще бъде затворена за посетители. Причината е смяна на локацията и започване на работа по нова стая. Ако все още не сте били на нашата мисия - имате 3 седмици! Очаквайте новата ни стая през 2017г.
Game Line

Рейтинг: 
8.9/10

 

В една далечна, далечна галактика...

 

...а именно Красна Поляна, се зародила идеята за Космическата Врата - първият escape room проект на компанията Game Line. След като получихме предложението им да сме сред последните тестови групи около официалното откриване на стаята, нуждата да я посетим ни засмука като черна дупка, и преди да се осъзнаем вече навигирахме из уличките на непознатата за нас планета... тоест, квартал.

 

Адресът се намира сравнително лесно (междугалактически GPS наистина помага), а веднъж там няма как да бъде объркано мястото на стаите - обособена постройка с логата на Game Line и реклами на двете им (за момента) стаи - "Космическа Врата" и строящата се (пак за момента) "Фонтан на Младостта".

 

Посрещат ни с обичайните приветствия и обсъждания кой на колко стаи е ходил и какво да очакваме. Разказват ни историята и на самото място, и на стаята (която може вече да е позната на феновете на един определен Sci-fi сериал, а ние имахме такъв!), и ни подтикват да се впуснем в действието. И отлитаме...

 

...и след час и малко се приземяваме обратно, поизморени, понапрашени, впечатлени от завършека на стаята и готови да анализираме. От компанията също са готови - чакат да излезем, с химикалка и тефтер, настроени да обсъдят и приемат всяко наше мнение и критика.

 

За индивидуални загадки няма да говорим сега, тъй като не сме фенове на спойлерите...а и загадките са много. Много. Ние излязохме от стаята за час и малко като най-добър отбор до момента. Никак не сме слаб отбор, използвахме и жокери, но стаята крие пъзели и премеждия зад всеки ъгъл. Доста подходяща е за по-опитни играчи, които не обичат линейност или да бездействат, докато съотборниците им работят по някоя загадка, както и за такива, които предпочитат постоянно да са на тръни и под напрежение.

 

Самите загадки обаче могат да не се понравят на отбори, които вече са вряли и кипяли из повечето escape rooms в София - Космическата Врата не е с оригиналността на някои стаи в столицата и тези, обиколилии доста Ескейп Руумс няма да са изненадани. Проектът на Гейм Лайн компенсира с фактора предизвикателство, премеждието от повечкото пъзели вътре. В допълнение има и бонус стая, участие в която отборите могат да заявят предварително, но всичко това може да се стори много на средностатистическия играч, свикнал 60 минути да са му достатъчно. Както се изразихме и тогава, "Доволният отбор е излязлият отбор".

 

Game Line изглежда са почнали да взимат стъпки в правилната посока, съдейки по това как е била стаята в началото и колко е променена от тогава. както и колко внимателно ни изслушваха след играта ни. Местоположението им е предпоставка за голям брой нови посещения, и ние им пожелаваме успех занапред с тази и следващата им стаи и също сме отворени да ви предложим някой нови съвместни идеи!