Винаги когато влизаме в Ескейп Стая очакваме да бъдем приятно изненадани. Независимо дали екипът е опитен или това му е първият такъв обект, силно се надяваме, че ще видим нещо ново, нещо уникално, нещо, което не сме виждали досега. Посетили сме около 30 Escape Rooms, но това съвсем не ни пречи да се кефим на готиното, на добрия декор, на интересните идеи за загадки, на доброто преплитане на историята с обстановката и пъзелите.

Въпреки, че даваме шанс абсолютно на всеки да ни се хареса (и в повечето случаи това се случва) трябва да признаем, че има екипи, към които имаме по-високи очаквания. Със сигурност има значение дали сме виждали други техни Стаи и загадки, а екипът на Offline Entertainment ни е впечатлявал силно миналата година. Да не забравяме, че имено Стаята на хакера, която беше тяхната първа Ескейп стая водеше личната ни класация дълго време. Така че когато ни поканиха да поиграем в “Пиратско пътешествие” отидохме с приповдигнато настроение и с големи очаквания.

За щастие, очакванията ни бяха оправдани на 100% - Offline отново са направили една много хубава пъзел Стая. В типичното за тях високо ниво, новият им продукт се нарежда сред най-добрите Escape Rooms, които сме посетили.

Темата е пиратскта, а двама от нашия екип сме запалени ветроходци. Това за миг не пропречи декорите да ни впечатлят силно. Атмосферата е уникална, момчетата са се справили чудесно и играчите наистина се чувстват като …. всъщност, както ги поставя историята.

Ключове и катинари липсват – още нещо, което много ни хареса. На всеки фен му е омръзнало този банален начин да се раздели геймплея на части, за щастие тук е направено по съвсем различен начин.

Загадките в стаята следват линейна последователност. Доста от тях са отборни, което също много се цени напоследък, но самата игра тече гладко и се развива приятно.

Загадките са отново характерната за Офлайн смесица от механични пъзели и електроника, доста добре балансирани, създаващи приятни усещания когато екипът разреши една или друга от тях.

В заключение: “Пиратско пътешествие” е страхотна Ескейп стая, която всеки фен трябва да посети. Убедени сме, че ще останете доволни от този един час и макар че стаята не е лесна, ще излезете усмихнати и в добро настроение.

И, естествено, от екипа на Всички Стаи сме подготвили и турнир за най-запалените фенове. Информация и регистрация съвсем скоро тук, на сайта ни и в страницата ни във Фейсбук.

Йо-хо-хо