Стая

LostRooms

Бихте ли пътували във времето, за да спасите приятелите си?

Рейтинг: 
0/10

 

Беше ни едно такова игрално…
И тъй като на някои от нас малко повече, отколкото на други, трябваше да решим дали ще посетим една, две, или три стаи…тази седмица. В хода на разговора подмятахме идеи, графици, подредби на коя стая на кое място трябва да посетим, и поне за първата в списъка бяхме съгласни.

Беше ни сигурно…
… че това ще е LostRooms – стая в центъра, удобна почти на всички в отбора и на която скоро предстоеше официално отваряне. Какво по-добро от това да си направим кефа и да се окажем полезни тестови мишки в същото време?
След като в Mind Rooms – „Мъглите на Авалон“ не успяхме да сме в титулярния си състав, за този път вече бяхме впрегнали главната си войска в действие. Тръпнещи в очакване, и доста незапознати с какво ни очаква в стаята, се запътихме на пътешествие във времето и пространството.

Беше ни интересно…
… в какво се забъркваме, и в типичен наш стил се забъркахме още преди да сме влезли в стаята – заключена входна врата, опит да разби…ъъъм, отворим един прозорец, и много гостоприемен домакин. Фоайето е просторно и приятно за разглеждане – мяркат се части от реквизити, както загадки, така и неща, нямащи общо със стаята, но събуждащи интерес. След размяна на няколко фокуса с карти, пристъпваме към историята на стаята.

Беше ни разказано…
… за машината на времето, за нейния изобретател, и за сегашния ѝ притежател. За нашата мисия в цялата сага, и за това какво рискуваме. За какво можем да очакваме…и къде да не пипаме, естествено. Но най-вече, за времето, което трябва да победим. И не става дума за 60-те минути за самата стая, а за това на най-добре справилия се отбор досега.

Беше ни състезателно…
Така и така бяхме нашите си хора – оригиналния Les Professionnels, запретнахме ръкави да подобрим рекорда и да минем стаята както си трябва – с минимален брой поражения по интериора и реквизита. Атмосферата на играта беше приятна и през цялото време, заедно с пъзелите, се съчетаваше със сюжета – идеална симбиоза на загадки и декор. Стаята е невероятно просторна и дава възможност на участниците не само да не си пречат, но паралелно да вършат множество дейности, което е полезно, когато се налага да се комбинират повече игрални елементи и отборна игра.

Загадките имат ясна последователност, която съответства на историята и логически я следва през цялата игра. Като брой са много, но за сметка на това не са особено трудни и играта върви динамично. В стаята има както високотехнологични, така и механични, кинетични, сензитивни, отборни, загадки с основните елементи. Има както познати концепции и предизвикателства, така и немалка доза нови за нас като играчи загадки и идеи, но след всичко накрая едно се запази като факт – отвяхме с 10 минути най-доброто време досега и като фурии излязохме с рекорд.  ;) И доволни.


И ни стана турнирно!
Няма как да не отбележим отварянето на стаята с традиционен за нас турнир! Детайли за него можете да намерите тук:

Приятно пътуване във времето!