Ескейп стаите не са за егоисти.


Няма „аз” в „отбор”. Заключете егото в стаята си вкъщи, няма място за него в ескейп стаята.

От екипа на сайта Всички Стаи можем да се похвалим, че сме задружна компания. Вие също сте отбор, не оставяйте егото и желанието за индивидуални изяви и признание да замъгли причината да сте отишли на ескейп стая – да ви е забавно.
Не подценявайте съотборниците си, и не надценявайте себе си. Добре е да имате точна оценка за това кои сте вие и с кого играете. Предлагайте помощ, и не я отказвайте, колкото и да сте сигурни в себе си и уменията си. Използвайте бягството от стаята като бягство от егоцентризма. А когато излезете (ако излезете, де) се потупайте взаимно по рамото, пък като се приберете, спете спокойно, че сте успели само заради вас.


Comments

Eduard Calapov's picture
Eduard Calapov    6 years 6 months
Comment: 
Решаване на стая на загадките е преди всички забавление, но е и отборно изпитание. Работата в екип изисква специфични умения, които или са вродени или се придобиват в следствие на някакъв професионален или личен тренинг. Когат има екип, редно е да има и лидер. Лидера не значи че трябва да командва, а трябва да координира. Тоест да вижда и съблюдава общата картинка на играта. Да може да разпределя пропорционално задачите според възможностите на участниците. Да може да комуникира и да слуша какво му казват. Един добър отбор почти винаги си има един добър лидер. Не случайно игрите в ескейп стаи се ползва от големите фирми за тиймбилдинг. Точно в тези игри си проличава добре, дали един екип е сработен и дали си имат добър лидер. Добрият лидер не е алфа вълк, не командва и не си налага мнението. Той е смазката между отделните играчи. Ако мислите, че сте добър лидер, сформирайте отбор от съмишленици и играйте по-често ескйп игри. Те ще ви помогнат да подобрите лидерските си умения. Успех !